Dongguan Lingtian Cooling Equipment Co., Ltd.

Βάση ταξινόμησης αντλίας

Χρόνος απελευθέρωσης: 2020-08-11 11:09:46  Hits: 12

(1) Αρχή εργασίας

1) Η αρχή λειτουργίας μπορεί να χωριστεί σε τύπο λεπίδας, τύπο όγκου και άλλες μορφές.

Οι αντλίες Vane, βασισμένες στη δυναμική δράση της περιστρεφόμενης πτερωτής στο υγρό, μεταφέρουν συνεχώς ενέργεια στο υγρό, έτσι ώστε η κινητική ενέργεια (κυρίως) και η ενέργεια πίεσης του υγρού να αυξάνονται και στη συνέχεια η κινητική ενέργεια να μετατρέπεται σε ενέργεια πίεσης μέσω του θαλάμου πίεσης. Χωρίζεται σε φυγοκεντρική αντλία, αντλία αξονικής ροής, αντλία μερικής ροής και αντλία δίνης.

Οι αντλίες θετικής μετατόπισης, που βασίζονται στην περιοδική αλλαγή του όγκου του σφραγισμένου χώρου εργασίας που περιέχει το υγρό, μεταφέρουν ενέργεια στο υγρό περιοδικά, έτσι ώστε η πίεση του υγρού να αυξάνεται για να αναγκάσει το υγρό να αποφορτιστεί και να χωριστεί σε παλινδρομικές αντλίες σύμφωνα με τη μορφή κίνησης του στοιχείου εργασίας και την περιστροφική αντλία.

Άλλοι τύποι αντλιών μεταφέρουν ενέργεια σε άλλες μορφές. Για παράδειγμα, η αντλία εκτόξευσης βασίζεται στην υψηλής ταχύτητας έγχυση υγρού εργασίας για να απορροφήσει το υγρό που θα μεταφερθεί στην αντλία και να το αναμίξει για να ανταλλάξει ορμή για τη μεταφορά ενέργειας. η αντλία νερού σφυρί χρησιμοποιεί μέρος του νερού που ρέει κατά τη διάρκεια της πέδησης για να ανυψωθεί σε ένα ορισμένο ύψος για τη μεταφορά ενέργειας · η ηλεκτρομαγνητική αντλία δημιουργεί Το ενεργό υγρό μέταλλο ρέει υπό τη δράση της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης για την πραγματοποίηση μεταφοράς. Επιπλέον, οι αντλίες μπορούν επίσης να ταξινομηθούν ανάλογα με τη φύση, τη μέθοδο οδήγησης, τη δομή και τη χρήση του μεταφερόμενου υγρού.

2) Κατατάσσεται από τον αριθμό των στροφείων που λειτουργούν

Αντλία ενός σταδίου: δηλαδή, υπάρχει μόνο μία πτερωτή στον άξονα της αντλίας. Αντλία πολλαπλών σταδίων: δηλαδή, υπάρχουν δύο ή περισσότερα στροφεία στον άξονα της αντλίας. Αυτή τη στιγμή, η συνολική κεφαλή της αντλίας είναι το άθροισμα των κεφαλών που παράγονται από ν πτερωτές.

3) Κατατάσσεται με πίεση εργασίας

Αντλία χαμηλής πίεσης: η πίεση είναι χαμηλότερη από 100 μέτρα στήλη νερού. Αντλία μέσης πίεσης: η πίεση κυμαίνεται μεταξύ 100 και 650 μέτρων στήλη νερού. Αντλία υψηλής πίεσης: η πίεση είναι υψηλότερη από στήλη νερού 650 μέτρων. (Η φυγοκεντρική αντλία πολλαπλών σταδίων μπορεί να φτάσει τα 2800m)

4) Ταξινομήθηκε σύμφωνα με τον τρόπο εισαγωγής νερού στροφείου

Αντλία εισόδου μονής πλευράς: ονομάζεται επίσης αντλία μονής αναρρόφησης, δηλαδή υπάρχει μόνο μία είσοδος νερού στην πτερωτή. Αντλία εισόδου διπλής πλευράς: ονομάζεται επίσης αντλία διπλής αναρρόφησης, δηλαδή υπάρχει είσοδος και στις δύο πλευρές της πτερωτής. Ο ρυθμός ροής του είναι διπλάσιος από μια αντλία μονής αναρρόφησης, η οποία μπορεί να θεωρηθεί περίπου ως δύο πτερωτές αντλίας μονής αναρρόφησης που συνδυάζονται πλάτη με πλάτη.

    04.jpg

5) Κατατάσσεται σύμφωνα με την ραφή αρμού του περιβλήματος της αντλίας Οριζόντια διαχωρισμένη αντλία: Υπάρχει μια ραφή αρθρώσεων στο οριζόντιο επίπεδο που διέρχεται μέσω της γραμμής του άξονα. (Η πιο κοινή οριζόντια αντλία διαίρεσης είναι αντλία διπλής αναρρόφησης) Κάθετη αντλία επιφανείας αρμού: η επιφάνεια αρμού είναι κάθετη προς τη γραμμή του άξονα. 6) Κατατάσσεται ανά θέση άξονα αντλίας Οριζόντια αντλία: Ο άξονας της αντλίας βρίσκεται σε οριζόντια θέση. Κάθετη αντλία: Ο άξονας της αντλίας βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση.

7) Ταξινομήθηκε σύμφωνα με τον τρόπο που το νερό από την πτερωτή οδηγείται στον θάλαμο εξώθησης

Αντλία Volute: Αφού το νερό βγει από την πτερωτή, εισέρχεται απευθείας στο περίβλημα της αντλίας με σπειροειδές σχήμα. Αντλία οδηγού πτερυγίου: Αφού το νερό βγει από την πτερωτή, μπαίνει στο πτερύγιο οδηγού που βρίσκεται έξω από αυτό και μετά μπαίνει στο επόμενο στάδιο ή ρέει στον σωλήνα εξόδου. (Συνήθως χρησιμοποιείται σε αντλίες πολλαπλών σταδίων και αντλίες αξονικής ροής)

22.jpg

(2) Αρχή λειτουργίας

Μια πτερωτή αποτελούμενη από πολλές καμπύλες λεπίδες τοποθετείται σε ένα περίβλημα αντλίας με αυλάκωση. Η πτερωτή στερεώνεται στον άξονα της αντλίας και ο άξονας της αντλίας συνδέεται με τον κινητήρα, ο οποίος μπορεί να κινηθεί για περιστροφή από τον κινητήρα. Η θύρα αναρρόφησης βρίσκεται στο κέντρο του περιβλήματος της αντλίας και συνδέεται με το σωλήνα αναρρόφησης και μια βαλβίδα ελέγχου είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του σωλήνα αναρρόφησης. Η πλευρά του περιβλήματος της αντλίας είναι η θύρα εκκένωσης, η οποία συνδέεται με τον αγωγό εκκένωσης και είναι εξοπλισμένη με ρυθμιστική βαλβίδα.

Ο λόγος για τον οποίο οι φυγοκεντρικές αντλίες μπορούν να μεταφέρουν υγρά εξαρτάται κυρίως από τη φυγοκεντρική δύναμη που παράγεται από περιστρεφόμενες πτερωτές υψηλής ταχύτητας, επομένως ονομάζονται φυγοκεντρικές αντλίες.


Προηγούμενος: Χαρακτηριστικά το...

Επόμενο: Ο ρόλος του γερανο...